Начин на приготвяне
Заливаме пилешкото месо с вода, добавя се обелени моркови и слагаме на котлона за 10 минути до поври.
Отцеждаме, морковите се нарязват на полумесеци.
Обелен лук се нарязва на парченца, бекон - на ленти. В загрято олио в тигана се запържва нарязан лук и моркови.
Добавяме ленти бекон да пусне аромата си и поръсваме със сол и черен пипер.
Добавят се пилешките маншони, смесваме продуктите, като се разбъркват, и сваляме от котлона.
Прехвърля се в тавичка, налива се бяло вино и 1-2 с.л. олио, защото месото е сухо.
Отгоре се поръсва с шарена сол, червен пипер и се намазват с олио.
Печем в загрята фурна 180°C за 20 минути, изважда се, поръсваме пилешкото с пармезан и връщаме пилето със зеленчуци да се запече още 10 минути до златист и апетитен загар.
Сервираме пилето с бяло вино и бекон с чаша вино.
Бон апети!
Вкусотия!