Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с бяло вино и бекон

Пиле с бяло вино и бекон

Пиле с бяло вино и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вкусна манджичка с пиле и бекон, добавяме и бяло вино за разкош"

Необходими Продукти

  • пилешки маншони - 500 г
  • лук - 1 глава стар
  • пресен лук - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • шарена сол
  • бяло вино - 150 - 200 мл
  • бекон - 100 г на ленти
  • пармезан - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме пилешкото месо с вода, добавя се обелени моркови и слагаме на котлона за 10 минути до поври.

Отцеждаме, морковите се нарязват на полумесеци.

Обелен лук се нарязва на парченца, бекон - на ленти. В загрято олио в тигана се запържва нарязан лук и моркови.

Добавяме ленти бекон да пусне аромата си и поръсваме със сол и черен пипер.

Добавят се пилешките маншони, смесваме продуктите, като се разбъркват, и сваляме от котлона.

Прехвърля се в тавичка, налива се бяло вино и 1-2 с.л. олио, защото месото е сухо.

Отгоре се поръсва с шарена сол, червен пипер и се намазват с олио.

Печем в загрята фурна 180°C за 20 минути, изважда се, поръсваме пилешкото с пармезан и връщаме пилето със зеленчуци да се запече още 10 минути до златист и апетитен загар.

Сервираме пилето с бяло вино и бекон с чаша вино.

Бон апети!

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: