Точена баница с праз и сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
438
3k
712
2k
2
11/09/2016
"За да стане вкусна баницата, трябва да се приготви с много любов. Но когато става дума за точени баници - иска се и майсторлък!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 125
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, разделя се ва 16 равни части, всяка се оформя на топче.

Тестото се оставя малко да почине и през това време се приготвя плънката. Лукът се нарязва и си запържва докато омекне, след като изстине към него се добавят сиренето, яйцата, млякото и содата.

Всяка топка тесто се разточва на тънка кора, ако започне да лепне се поръсва обилно с брашно. Поръсва се с олио и се слагат няколко лъжици от плънката. Завива се на руло и след това на охлювче, реди се в намаслена тава.

Баницата се пече на 190 градуса за 30-35 минути докато придобие приятен златист цвят. От посочените продукти излизат две баници, ако ги оформите в тави Ф 30 см.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Фати Камберова
Браво, изглежда доста апетитна!
0
0