Начин на приготвяне
Замесете меко тесто с продуктите за него, разделете го на 3 части и ги оформете на топки. Завийте топчетата с влажна кърпа и оставете за 30 минути да се отпусне тестото.
През това време натрошете сиренето с вилица, а магданоза нарежете на ситно, смесете ги в купа.
Отделно разтопете маслото и го оставете да се охлади. В купа чукнете яйцето и разбъркайте много добре, към него добавете охладеното масло и разбъркайте.
Разточете с точилка трите топчета тесто на кори (като за юфка). Всяка кора намажете със смесените масло и яйце и поръсете с част от плънката.
Разрежете корите на 2 през средата и една по една, 6 части навийте на рехаво руло и ги подредете в намазана с масло тава с незалепващо покритие в кръг (като охлюв).
Залейте баницата с студената вода и оставете за 10 минути така. Прецедете непопитата от баницата вода и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна само на включен долен реотан.
След като се изпече отдолу, с помощта на шпатула обърнете баницата да се изпече и от другата страна до желания от вас загар.