Начин на приготвяне
Изпичаме патладжана на фурна. Аз си пека 4-5 броя в зависимост от големината в тава във фурната. Набучвам патладжаните със зъбите на вилица. Слагам ги в загрята на 220 градуса фурна .След като ги изпека, им отстранявам дръжките и кожата. Остава само вътрешната част на патладжана.
За разядката ни е нужен 1 голям патладжан. Нарязвам патладжана, след като съм го изпекла на много ситно.
Слагам го в дълбок съд. Прибавям майонезата, която предварително съм разбъркала с лъжица. Подправям на сол на вкус.
Почиствам скилидките чесън и ги нарязвам на много ситно. Прибавям чесъна и него. Обърквам всичко.
Слагам разядката в купички, подходящи за разядка.
Изпичам на тостера 3 филии хляб. Махам коричките и режа филийките на триъгълничета. Можем да поднесем разядката и отстрани да бучнем по 2-3 изпечени триъгълничета по желание.
Хапваме я с печени меса. Вкусно е.
Да ви е сладко!
Коментари