Кекс с рикота и праскови

13/09/2016
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821315
"Божествено вкусен кекс, който непременно трябва да опитате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 433
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Прибавя се рикотата, а след нея - ванилията, размесваме отново. Пресяваме брашното. Към него прибавяме бакпулвера.

След това ги добавяме към яйчената смес разбърквайки за кратко до гладка смес с миксера на най-ниска степен.

Една част от прасковите нарязваме на кубчета и ги прибавяме към кексовата смес.

Всичко се обърква се и се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма.

Останалите праскови режем на тънки филийки и ги подреждаме най-отгоре.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

Опечения кекс поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар