Начин на приготвяне
Каймата се омесва с яйцето, ситно нарязан лук, черен пипер, кимион, риган, магданоз.
Тиквичката се нарязва на кубчета и се задушава за кратко заедно с нарязан на ситно лук. Поръсваме с черен пипер и сол. Добавя се нарязан на кубчета и обелен от кората домат. Снема се от котлона и се охлажда плънката.
От каймата се оформят топчета. Всяко се сплесква като питка и се оформя като кошничка във формички за мъфини, които се намазани с масло.
С лъжица пълним кошничките, като във всяка се разпределя парченца топено сирене.
Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Малко преди това се изваждат, покриваме с парче кашкавал и връщаме във фурната да се запече отново.
Поднасяме с пресни зеленчуци, може и с чеснов сос.
Добър апетит !
Коментари