Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Кокосова панакота със смокини

Кокосова панакота със смокини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кокосова панакота със смокини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако ще ни каните на гости, да знаете, че това е един от най-любимите ни десерти!"

Необходими Продукти

  • сметана - 200 мл
  • кокосово мляко - 200 мл
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • чаени бисквити - 6 - 8 бр.
  • лешници - 2 с.л , леко запечени и счукани
  • смокини - 8 - 10 бр., зрели
  • сладко от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете млякото и сметаната. Добавете захарта, ванилията и оставете да се загреят, но внимавайте да не заври.

Свалете от котлона и добавете желатина (приготвен според указанието). Оставете да се охлади на стайна температура, а след това в хладилника.

Натрошете бисквитите и ги разпределете в подходящи чаши. Поръсете от запечените лешници.

Извадете крема и леко го разбийте с миксер. Сипете по 1-2 с.л върху бисквитите.

Нарежете смокините на две и ги подредете по края на чашите. Допълнете с крем, отгоре сложете няколко смокини от сладкото.

По желание може да поръсите панакотата с цветна захар.

Кокосовата панакота със смокини е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Кавак
Елена Кавак
Страхотна рецепта, браво!
13.09.2016 17:41