Крем ашуре с прясно мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
15/09/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 076
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ашуре

Начин на приготвяне

Сварете житото. В отделен съд пригответе нишестето, като го разтворите в 50 мл мляко. Останалото мляко се слага на котлона да заври заедно със захарта, след което при непрекъснато бъркане добавете нишестето.

Разбъркайте и варете до сгъстяване. Още топлата смес с нишестето се прибавя към житото.

Натрошете бисквитите и ги добавете към крема заедно с лимоновата кора и стафидите.

Разбъркайте, разпределете ашурето в купички и охладете преди консумация.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар