Супа Консоме

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Супа Консоме2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мадейра - 100 мл (вид десертно вино)
  • телешко месо - 200 г
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка, но само дръжките
  • белтъци - 2 бр.
  • бульон - 1200 мл телешки
  • сол
  • За поднасяне
  • магданоз
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки кубчета месото, магданоза, моркова, лука и целината. Разбийте леко белтъците.

Изсипете всичко това в тенджера, залейте с телешкия бульон и оставете да се вари около 40 минути. Налейте десертното вино и овкусете със сол.

Прецедете бульона през марля. Нарежете морковите в красива форма или ги издълбайте (с лъжичка във формата на топче) и ги сварете до леко омекване.

Поднесете бульона, гарниран с листа магданоз и морковите. (Свареното месо и зеленчуците използвайте за друг вид супа).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.8
50
40
33
21
10
Дай твоята оценка: