Житена супа

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Житена супа
Снимка: Аника Войт
1 / 2
31/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • печурки - 280 г измити и нарязани
  • червен лук - 2 с.л. нарязан на ситно
  • целина - 1 стрък измит и нарязан на малки кубчета
  • моркови - 1/2 ч.ч
  • зехтин - 2.с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 4 ч ч.
  • жито - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загряваме зехтина и добавяме гъбите, лука, целината и морковите.

Оставяме така докато се задушат или докато омекнат.

Към тях прибавяме брашното, като разбъркваме добре.

Към тях добавяме бульона и житото, като също разбъркваме.

Намаляме котлона и оставяме да къкри за 1 час, или докато житото се свари напълно.

Подправяме със сол и пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: