Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Каталунска супа

Каталунска супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Каталунска супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • кайма - 900 г, телешка
  • моркови - 2 бр., на ситно нарязани
  • лук - 2 глави, на ситно
  • домати - 2 бр., на ситно
  • брашно - 25 г, бяло
  • бульон - 1.2 л, зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се сотира в огнеупорен съд, морковите, лукът, доматите се прибавят в същия съд и се сотират също за няколко минути, като се бърка непрекъснато.

Брашното също се прибавя, като се разбърква. Сместа се покрива със зеленчуковия бульон и се оставя да къкри на тих огън около 45 мин. Сервира се гореща

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

CENYU
CENYU
След сотирането каймата мирише гадно...Но това е само мое мнение!
02.06.2014 17:54