Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински джолани с Грейви сос и сушени манатарки

Свински джолани с Грейви сос и сушени манатарки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7658198287
Свински джолани с Грейви сос и сушени манатарки
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ястие, което ще остави гостите ви без думи - гарантирано"

Необходими Продукти

  • джолани - 8 обезкостени предни
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 2 - 3 стръка прясна
  • пипер - 1 ч.л. едро смлян меланж
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • сушени манатарки - 2 с.л. стрити
  • червено вино - 200 мл
  • чесън - 2 - 3 счукани скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам олиото в тенджерата под налягане и запържвам джоланите от всички страни.

Прибавям моркова и лука, нарязани на парчета, заедно с мащерката, наливам вода до покриване на месото, затварям капака и варя около 40 минути.

Изваждам джоланите, нареждам ги в тава, посолявам, поръсвам с пипера, наливам 2-3 черпака от бульона и запичам в предварително загрята фурна, като обръщам и от двете страни.

Зеленчуците пасирам с малко вода от бульона.

В дълбок тиган изсипвам соса от печеното месо, прибавям маслото, чесъна, манатарката, и пасираните зеленчуци. Разбърквам хубаво, наливам виното и един черпак от бульона и варя на слаб огън до сгъстяване.

С половината от тази смес намазвам обилно джоланите и покривам с алуминиево фолио до поднасяне.

Другата половина от соса претривам през цедка и поднасям самостоятелно.

В случая гарнитурата е картофено пюре с масло и мляко и кубчета варен морков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: