Начин на приготвяне
Загрявам олиото в тенджерата под налягане и запържвам джоланите от всички страни.
Прибавям моркова и лука, нарязани на парчета, заедно с мащерката, наливам вода до покриване на месото, затварям капака и варя около 40 минути.
Изваждам джоланите, нареждам ги в тава, посолявам, поръсвам с пипера, наливам 2-3 черпака от бульона и запичам в предварително загрята фурна, като обръщам и от двете страни.
Зеленчуците пасирам с малко вода от бульона.
В дълбок тиган изсипвам соса от печеното месо, прибавям маслото, чесъна, манатарката, и пасираните зеленчуци. Разбърквам хубаво, наливам виното и един черпак от бульона и варя на слаб огън до сгъстяване.
С половината от тази смес намазвам обилно джоланите и покривам с алуминиево фолио до поднасяне.
Другата половина от соса претривам през цедка и поднасям самостоятелно.
В случая гарнитурата е картофено пюре с масло и мляко и кубчета варен морков.