Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер на най-ниската степен маскарпонето. Добавяме постепенно сметаната, като продължаваме да разбъркваме с миксера.
После добавяме и дулсе де лечето, като разбъркваме със силиконова или пластмасова шпатула отдолу нагоре, докато получим еднородна смес.
Разстиламе от крема на дъното на поднос или чиния и поставяме първия блат. Покриваме го и мажем с крема. Поставяме отгоре следващия блат и повтаряме процедурата - и така, докато поставим и последния.
В една кутия са пет блата. Накрая покриваме цялата торта с крема и заглаждаме.
Отгоре и отстрани поръсваме със ситно смлените орехи. По желание орехи можем да сложим и между блатовете.
Оставяме в хладилника да престои едно денонощие.
Коментари