Торта с малини и Дулсе де лече

Торта с малини и Дулсе де лече
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Представяме ви една уникална бисквитена торта, която е съчетала в себе си перфектно хармониращи вкусове! Насладете се"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г чаени
  • прясно мляко - 100 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 200 мл
  • дулсе де лече - 400 г
  • малини - 200 г
  • орехи - 4 с.л. (натрошени)
  • шоколадови пръчици
  • шоколадови перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето и карамелизираното мляко разбийте за кратко с миксер на най-слабия оборот. Отделно разбийте охладената сметана.

Прибавете я към сместа на няколко пъти, като внимателно разбърквате с шпатула. Във форма с падащо дъно наредете ред бисквити, като всяка топвате за секунда в прясното мляко.

Нанесете от крема, поръсете с част от орехите и сложете няколко малинки. Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите.

Приберете бисквитената торта в хладилник за 6-7 часа. След като е престояла я освободете от ринга и украсете по желание. Аз използвах шоколадови пръчици, шоколадови перли и малини!

Тортата с малини и Дулсе де лече е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: