Пилешко роле в бутилка

18/09/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Най-вкусните мезета се приготвят с много мерак, доказано е!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 154
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • орехи - 5 - 6 бр.
  • желатин - 1/2 пакетче
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на едри парчета и се слага в тиган на слаб огън да къкри в собствен сос за около 25 мин, като се захлупва с капак. Не се добавя никаква мазнина. Посолява се на вкус, овкусява се с черен пипер и подправка за пиле.

През това време орехите се начукват и смилат. Желатинът се разтваря в 60-70 мл хладка вода.

След като пилешкото бъде готово, бульонът се изсипва в отделна купа, а месото се оставя да изстине напълно, след което се накълцва на по-дребни парченца.

Разтвореният вече желатин се добавя към бульона. Към накълцаното месо се добавят смлените орехи, чесън на прах, разбърква се и се изсипва бульона с желатин.

Оставя се да престои малко, докато изстине напълно.

Взимате една пластмасова бутилка, изрязвате гърлото и я напълвате с приготвената смес плътно. Оставя се да престои в хладилник за няколко часа, докато стегне.

После внимателно се изкарва от бутилката.

Чудесно мезе за вашата ракийка.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар