Класическа имамбаялдъ

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Класическа имамбаялдъ
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вкусно постно ястие от Турската кухня."

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 700 - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • дафинов лист
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок.

Измийте ги и подсушете, изпържете ги от всички страни в нагорещено олио.

В същата мазнина изпържете нарязаните на ситно моркови, лук, вътрешността от патладжаните. Добавете настърганите домати, чесъна, солта, черния пипер, магданоза и дафиновия лист.

Оставете да къкри на тих огън, докато изври водата.

Намаслете тавата, в която ще печете, сипете на дъното от сместа.

Напълнете патладжаните с няколко лъжици от сместа.

Отгоре подредете резенчета домат и печете на 180 градуса за 30 минути. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете ястието имамбаялдъ.

Класическата имамбаялдъ е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Много вкусно!
01.07.2023 09:53
1