Имамбаялдъ с Тиквички

Имамбаялдъ с Тиквички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Много вкусна кулинарна импровизация, която ви препоръчваме с цялото си готварско сърце"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • кервиз
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на колелца и ги посолете със сол. Оставете ги да поомекнат.

Обелете патладжаните на ивици.

Нарежете и тях на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се отцедя от горчивия сок за около 20 минути. Изплакнете и подсушете.

Нарежете останалите зеленчуци на дребни парчета.

Загрейте мазнината и изпържете тиквичките и патладжаните, като предварително оваляте кръгчетата в брашно.

Задушете и останалите зеленчуци до омекване.

В тава за печене, на дъното подредете патладжаните, след това останалите зеленчуци, а най-отгоре подредете тиквичките.

Полейте с 2-3 с.л. вода и запечете запеканката в загрята фурна до златисто.

Готовата имамбаялдъ поръсете със свеж кервиз.

Имамбаялдъ с Тиквички е много вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: