Начин на приготвяне
Почистете патладжаните и ги разрежете по дължина на две. Посолете и оставете да се киснат половин час, за да си пуснат горчилката. Измийте и издълбайте с лъжица.
Пържете патладжаните в олио. След като са готови, ги подредете в гювеч. Запържете нарязаните лук, чесън и морков.
Когато са готови, на тяхно място се слагат вътрешността на патладжана и чушката, нарязана. Добавят се доматите, обелени и накълцани. Когато се изпари течността, се вадят.
Плънката за пълнените патладжани се овкусява с черен пипер и сол. Добавят се целината и магданоз. Патладжаните се пълнят и се добавя малко вода.
Готовото имамбаялдъ се поставя с гювеча в студена фурна и се пече за 20 мин. на 180 градуса.
После може да сервирате вашия класически имамбаялдъ в гювеч.