Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок.
Измийте ги и подсушете, изпържете ги от всички страни в нагорещено олио.
В същата мазнина изпържете нарязаните на ситно моркови, лук, вътрешността от патладжаните. Добавете настърганите домати, чесъна, солта, черния пипер, магданоза и дафиновия лист.
Оставете да къкри на тих огън, докато изври водата.
Намаслете тавата, в която ще печете, сипете на дъното от сместа.
Напълнете патладжаните с няколко лъжици от сместа.
Отгоре подредете резенчета домат и печете на 180 градуса за 30 минути. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете ястието имамбаялдъ.
Класическата имамбаялдъ е много вкусна.
Коментари