Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата заедно със захарта с миксер. Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Към яйцата прибавяме киселото мляко и олиото и продължаваме да разбиваме много добре с миксера. После прибавяме пресятото брашно с примесения бакпулвер и продължаваме да разбиваме.
Към сместа добавяме домашен конфитюр и какао. Разбъркваме всичко много добре. Намазваме си с олио формата за сладкиша /моята е накъдрена/ и после я набрашняваме. Изсипваме сместа във формата и я заглаждаме много добре, за да е равна при печенето.
Загряваме си фурната на 180 градуса за малко и слагаме сладкиша да се пече. След като се изпече, го водим от формата и го оставяме малко да изстине. След това го режем за триъгълници.
Сервираме с горещо кафе. Вкусен и ароматен.
Да ви е сладко!