Начин на приготвяне
В началото активираме маята в 100 мл хладка вода, захар и брашно. Разбиваме яйцата с киселото мляко, останалата вода и олиото. Замесваме средно твърдо тесто.
След като втаса, го разделяме на 5 части и едно малко топче за декорация, разточваме 5 обли кори, мажем с масло и чубрица, без последната. Разрязваме като започваме от средата на 8, но не до края, трябва да остане от около 2 см неразрязана част.
Всяко листо се подвива отдолу и така се получава венец. От оставеното тесто за декорация оплитаме плитчици и редим по желание. Готовата питка втасва, маже се с разбития жълтък с малко вода и се посипва със семена.
Пече се в загрята фурна. Ако сте от сръчните може да си оформите сами слънчогледа за средата от тесто за декорация, което оцветявате със сладкарска боя.