Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вегетариански пай с мармалад от сливи

Вегетариански пай с мармалад от сливи

Вегетариански пай с мармалад от сливи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Когато става дума за пайове, да знаете, че сме на разположение за изяждането им по всяко време"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 100 г тръстикова
  • масло - 80 г слънчогледово (може и олио)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • мармалад от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа комбинирайте брашното, захарта и бакпулвера.

Направете дупка в центъра и добавете маслото и лимоновите кори. Замесете тесто, докато се получи мека и компактна топка.

Увийте тестото в лист от фолио за храни и оставете да престои в хладилник за около 30 минути. Готовото тесто разточете и сложете в подходяща тавичка, като оформите пая.

Изравнете краищата с помощта на вилица. Намажете с равномерен слой мармалад. Остатъците от тестото оформете на топчета и ги сложете отгоре.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 20-30 минути, като се проверявате фурната.

Паят е готов, когато се изпече до златисто-кафяв цвят. Оставете да изстине напълно преди консумация.

Вегетарианският пай с мармалад от сливи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: