Пай със сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пай със сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 парчета
"Паят може и да е английски, но сливите са български и затова е тооолкова вкусен"

Необходими Продукти

  • масло - 180 г меко
  • захар - 180 г пудра
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 300 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • бисквити - 1/2 ч.ч. смлени на трохи
  • кафява захар - около 1/2 ч.ч. за поръсване
  • канела - 2/3 ч.л.
  • сини сливи - 800 г
  • ром - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете костилките от сливите и ги разделете на половинки. Накиснете ги в рома и канелата за 30 минути, като ги разбърквате от време на време.

В купа разбийте маслото и захарта до пухкава смес и добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте с ванилиите, лимоновата кора и соса от отцедените сливите. Пресейте брашното с бакпулвера и внимателно го разбъркайте към сместа с помощта на шпатула.

Сипете сместа във форма, застлана с хартия за печене. Разбъркайте кафявата захар с трохите бисквити и поръсете отгоре с 1/2 от тази смес.

Разпределете плътно сините сливи и поръсете с останалата 1/2 от сместа с бисквити. Притиснете леко и сложете пая със сини сливи да се изпече в предварително загрята на 170 градуса фурна. Преди да го поднесете, го оставете да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: