Веган пица Пеперони

Siana_5Siana_5Новак107
21/09/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • подправки - на вкус (риган, босилек или чубрица)
  • доматено пюре - може да си направите сами, като настържете един среден домат и го сварите леко с малко мазнина и подправки
  • маслинова паста - или маслинки
  • царевица
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава нарязана на кръгчета
  • чубрица
  • слънчогледова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото:Към брашното с бакпулвера се прибавят водата и зехтинът и се замесва тесто, което не трябва да лепне. Прибавят се сухи подправки. Оставя се настрана докато се подготвят другите съставки.

Разстила се тестото на много тънък слой в тава, върху хартия за печене. Намазва се с маслинова паста и доматения сос, подреждат се нарязаните предварително на кръгчета чушки и лук, поръсва се с царевичка по желание, може да добавите и още зеленчуци.

След това пицата се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса, пече се около 20 минути, след което се поставя и слънчогледовата смес. Пицата се връща отново във фурната и се пече до готовност.

Забележка: Слънчогледовата глазура се прави като се разбиват с пасатор 1/2 ч.ч суров слънчоглед, накиснат за 1 час, 1/2 изстискан лимон, кафява захар, хималайска сол, оцет, зехтин, черен пипер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Siana_5
Siana_5
09.01.2017 20:48
Вместо слънчогледовата глазура може да се използва и тофу или вегански кашкавал
0
0