Начин на приготвяне
Смесете топлото мляко с топлата вода и добавете маята и захарта. Оставете 10-15 мин.
След това в купа пресейте брашното със солта, добавете размекнатото масло и маята.
Омесете хубаво и еластично тесто. Тестото си се омеси нормално. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
Разделете тестото на 4 части. Всяка разточете на кръг с диаметъра на тавата.
Намажете с масло, поръсете с част от задушения спанак и 1/2 от сиренето. Покрийте с втора разточена кора.
Пак намажете с масло, поръсете с 1/2 от каймата (предварително запържена с подправки) и парченца топено сирене.
Поставете третата кора, намажете с масло, спанак и сирене. Покрийте с четвъртата кора, намажете с масло и разпределете останалото количество от каймата и топеното сирене. Притиснете леко плънката.
Нарежете тутманика на 8 триъгълни парчета (но не до края). Оставете да втаса за 30 минути.
Намажете с жълтък, разбит с прясно мляко, и печете на 200 градуса до готовност.
Тутманикът Асорти е много вкусен.