Шопски сирник

Шопски сирник
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Пустите му шопи такъв сирник правят, че веднага ти се приисква да го опиташ"

Необходими Продукти

  • юфка - 350 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 125 г
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и прибавете натрошеното сирене. Разбъркайте.

Разтопете маслото.

Покрийте дъното на подходяща тава за печене с 1/3 от юфката, без да я натрошавате.

Поливаме с яйчената смес равномерно, а след това поръсваме с разтопено масло.

Слагаме отново пласт юфка. Поръсваме с прясно мляко и разтопено масло. Отново слагаме юфка.

Поливаме с остатъка от прясното мляко, маслото и поръсваме с малко олио.

Печем тутманика на 180 градуса за около 30 минути.

Готовият сирник покрийте с чиста кърпа за около 15-20 минути.

Шопският сирник е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Emilia Rodopska
Emilia Rodopska
А киселото мляко.. никъде не присъства в приготвянето..
16.03.2018 16:51
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Сиренето е около 200 грама. Извинявам се за пропуска!
06.03.2018 21:40
1
1
Петя Тоскова
Петя Тоскова
Изглежда вкусно, ще я пробвам ☺☺☺
06.03.2018 17:10
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Рецептата много ми допадна и реших да я пробвам, но можеш ли да ми кажеш колко горе-долу сирене слагаш?
06.03.2018 16:47