Красива пита с фанта

22/09/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Вкусна пухкавелка с фанта!"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 205
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • фанта - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л
  • мая - 1 /2 кубче за хляб
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за средно твърдо тесто
  • масло - за намазване
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам първо маята в малко от фантата със захарта и малко брашно. Замесвам тесто с всички продукти, което оставям на топло място да втаса, покрито с кърпа.

Готовото тесто разделям на седем части. От четирите части всяка деля на 2 и разточвам на 8 малки обли кори, 2 по 2 ги събирам, като помежду са намазани с масло или олио. Готовите 4 двойки всяка режа от центъра до края и от двата края, които се получиха, навивам от двете страни и се получават на 2 рулца.

Редя ги в тава, а между тях редя другите листа, които оформих по следния начин: от двете части разточих отново 2 малки обли кори, намазах едната с масло и сложих другата от горе. Разрязах ги на 4 и всеки триъгълник цепнах от острия връх и промуших отдолу нагоре, получените листа наредих до рулцата.

От седмата част тесто разделям на 2, оформям плоска топка и оплитам отгоре. Оставям питката да втаса, след което мажа с жълтък , поръсвам със семена и пека в загрята фурна за около 35 - 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар