Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с бутер тесто

Торта Наполеон с бутер тесто

катякатя
Новак
311
Торта Наполеон с бутер тесто3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Уникална торта със завладяващ вкус - не е нужно да ви казваме, че всички ще останат възхитени"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет (800 - 1000 г)
  • За крема
  • 1 част
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч
  • 2 част
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • сладкарска сметана - 100 мл течна
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • 3 част
  • масло - от 125 грама
  • захар - 3 с.л
  • 4 част
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязрваме от листовете бутер тесто желаните форма и размер парчета и ги изпичаме на 200 градуса до златисто (най-добре върху хартия за печене).

Изрезките също се изпичат.

Така изпечените блатове се разделят през средата за получаване на 2 по-тънки блата.

1. Млякото се слага със захарта на котлона да заври.

2. Всички продукти се разбиват с миксер до хомогенна смес и се добавят към заврялото мляко при непрекъснато бъркане до получаване на гъст крем.

3. Маслото се разбива със захарта и се добавя към хубаво изстиналия крем. Разбива се с миксер.

4. Сметаната се разбива с ванилията до желаната гъстота и се прибавя към крема. Разбърква се с шпатула.

Така в желан поднос започваме да редуваме блатове с крем. От изрезките аз направих 5-ти блат. Цялата торта се покрива с останалия крем и се поръсва с настрошените изрезки.

Хубаво е да престои поне 4-5 часа в хладилника, за да стегне хубаво. Тъй тортата Наполеон е доста тежка и излизат повече по-малки парчета.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#179872
Потребител#179872
Рецетата е супер,сега отивам да я приготвя,но едно нещо в сайта е много дразнещо- защо няма опция принтиране или поне копи- пейст,дали е някаква супер секретна информация която не искате хората да си запазят? Трябва да преписвам на ръка всеки път по един лист.....
Благодаря на хората за прекрасните рецепти !!!
20.11.2016 11:57
1