Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца с катък и червен лук

Пълнени яйца с катък и червен лук

Пълнени яйца с катък и червен лук
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Не бива да оставяте питието ви самотно, затова ви предлагаме да го запознаете с тези пълнени яйца с катък и червен лук"

Необходими Продукти

  • катък - 250 г или друга разядка/пастет
  • яйца - 5 бр.
  • червен лук - 1 малка глава
  • сол
  • чери домати - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете яйцата за около 12 мин.

Поставете готовите яйца в студена вода, за да се охладят и да ги обелите по-лесно. Обелените яйца разрежете на две по хоризонтала.

Отстранете жълтъците и ги намачкайте. Прибавете ги към катъка. Добавете и ситно нарязаният червен лук. Овкусете със сол и разбъркайте до еднородност.

Напълнете яйчените лодки със сместа и гарнирайте с чери доматки.

Поднесете пълнените яйца охладени.

Пълнените яйца с катък и червен лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: