Пилешки гърди с моркови

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
29/09/2016
"Филе и глазирани зеленчуци - нали ще опитате?"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се задушават в малко мазнина и се подправят със сол и черен пипер. Задушените гърди се оставят настрани на топло. Морковите се почистват и сваряват в 250 мл пилешки бульон.

Изваждат се от съда и когато бульонът се охлади към него се прибавя сметаната. Сместа се слага отново да заври.

Намалява се температурата и при непрекъснато бъркане се прибавят жълтъкът, виното и подправките.

Ястието се сервира, като от едната страна на чинията се слагат морковите, от другата - пилешките гърди. Отгоре всичко се залива със соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар