Тиквеник с готови кори и бита сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
29/09/2016
"Българска рецепта за тиквеник с прекрасен вкус и аромат на златна есен."
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо708
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопява се масло заедно със зехтина. Тиквата не я стържа на ренде, а я слагам в блендера на малки кубчета и за 10 сек я завъртявам, но не и съвсем да се пасира, а да се усещат и парченца. Към нея добавям орехите, стафидите и канелата.

Взимам една кора и я намаслявам с четката добре. Оставям я настрани. Втората кора също я намаслявам и покривам първата и така до пет кори. На дългата страна на намаслените кори обилно поръсвам с плънката и със супена лъжица добавям захар на вкус или при мен около 3 и половина с.л.

Тиквеникът трябва да е сладък. Завивам на руло, но не много стегнато, за да може добре да се изпече и плънката. Нареждам рулата в намаслена тавичка .

Пече се на 180 градуса за около 20-25 мин с вентилатор. Охлажда се и поръсвам с пудра захар. Поднасям го с топка бита сметана.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
03.10.2016 20:10
Наталия, разбира се, че може и предварително да се задуши, но напоследък я приготвям сурова и я поставям направо. Не ми се губи време, а както си прочела даже вече не я стържа на ренде, а направо я поставям в блендера за няколко секунди и е готова. Нямам и ръце да стържа и затова си намерих по лесен начин и силно го препоръчвам.
0
0
Наталия Петрова
Не мен ми харесва повече когато тиквата и всичко останало предварително се задуши в мазнината. Но иначе рецептата е много хубава.
0
0