Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Бисквитена торта с ягоди и бита сметана

Бисквитена торта с ягоди и бита сметана

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бисквитена торта с ягоди и бита сметана
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Освежаваща и много вкусна торта, която свършва бързо"

Необходими Продукти

  • За пълнежа
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • пудра захар - 5 лъжици
  • за топене на бисквитите
  • газиран портокалов сок - (около 200 мл.)
  • и още
  • бисквити - 600 г (обикновени)
  • ягоди - 300 г
  • за декорация
  • бита сметана - 2 пакета
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа: С миксер разбийте сметаната с пудрата захар.

Почистете ягодите, измийте ги и разрежете на две.

Бисквитите натопете в портокаловия сок и подредете на дъното на тавичка. Залейте с половината крем, върху него наредете ягоди. След това повторете - ред бисквити, крем, ягоди. Завършете с ред бисквити.

Битата сметана пригответе според упътването и разпределете върху тортата.

Декорирайте бисквитената торта с ягоди.

Оставете в хладилника да се охлади и стегне.

Нарежете на парчета и сервирайте.

Бисквитената торта с ягоди и бита сметана е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: