Начин на приготвяне
Разтопява се масло заедно със зехтина.
Тиквата не я стържа на ренде, а я слагам в блендера на малки кубчета и за 10 сек я завъртявам, но не и съвсем да се пасира, а да се усещат и парченца. Към нея добавям орехите, стафидите и канелата.
Взимам една кора и я намаслявам с четката добре. Оставям я настрани. Втората кора също я намаслявам и покривам първата и така до пет кори.
На дългата страна на намаслените кори обилно поръсвам с плънката и със супена лъжица добавям захар на вкус или при мен около 3 и половина с.л.
Тиквеникът трябва да е сладък. Завивам на руло, но не много стегнато, за да може добре да се изпече и плънката. Нареждам рулата в намаслена тавичка .
Пече се на 180 градуса за около 20-25 мин с вентилатор. Охлажда се и поръсвам с пудра захар. Поднасям го с топка бита сметана.
Тиквеникът с готови кори и бита сметана е готов.
Коментари