Ризото със сьомга

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Ризото със сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Всичко, приготвено с много любов, се услажда на гостите на трапезата"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • грах - 150 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки, скълцан
  • босилек - 1 - 2 листа пресен
  • сьомга - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • канела - 1 щипка
  • къри - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка наситнен
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза без да го киснете във вода. Загрейте в широк тиган малко мазнина и запържете листата босилек със скълцания чесън.

Щом чесънът леко покафенее, махнете босилека и добавете накълцания лук. Оставете да омекне и сипете граха.

След няколко минути сипете ориза и го запържете леко.

Прибавете бялото вино и изчакайте да се изпари. Посолете и добавете черен пипер на вкус, както и предварително нарязаната на парчета сьомга.

Долейте на няколко пъти 3 ч.ч. топла вода, като бъркате регулярно, за да не залепен оризът.

Щом е готово ризотото със сьомга, подправете със щипка канела и къри и разбъркайте. Поднесете топло, поръсено с малко накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка: