Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле в гювеч с праз и манатарки

Пиле в гювеч с праз и манатарки

Пиле в гювеч с праз и манатарки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пилешко месо и манатарки - неустоима комбинация от аромати и вкусове"

Необходими Продукти

  • пиле - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • манатарки - 100 г сушени
  • олио - 1 /2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и праза, измийте и нарежете на колелца.

Накиснете манатарките в 1 ч.ч. студена вода.

Нарежете пилешкото месо на подходящи парчета.

Загрейте олиото в дълбок съд, прибавете зеленчуците, червения пипер и месото. Задушете, като бъркате непрекъснато за 7-8 мин. Овкусете със сол.

Добавете манатарките, заедно с водата, в която са киснали, защото е много ароматна.

Изсипете ястието в гювеч.

Похлупете и сложете във фурна /не трябва да е загрята, за да не се пукне гювечът/. Печете за около час.

Пилето в гювеч с праз и манатарки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: