Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Вкусни воденички със зеленчуци

Вкусни воденички със зеленчуци

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Вкусни воденички със зеленчуци
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусно мезенце, идеално за чаша винце"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 1 кг
  • гъби - 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги сварете. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Почистете лука и го нарежете на средни ленти.

Сгорещяваме олио в тиган и задушаваме нарязаните лук и гъби. Към тях прибавяме морковите, нарязани на ситно, и воденичките.

Добавяме подправките, сол, черен пипер и чубрица на вкус. Може да добавите и пресен магданоз по желание. Разбъркваме добре.

Като омекне лукът, добавяме и настърганите домати. Оставяме да къкри, докато водата се поизпари.

Поднасяме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: