Начин на приготвяне
Включваме си котлона и слагаме тенджерка. Смесете си прясното млякото с водата в тенджерката. Добавяме и захарта. Разбъркваме. Като заври сместа, прибавяме гриса и разбъркваме с дървена лъжица бързо до получаване на леко гъста и гладка смес.
Оставяме си го по редичък, не много гъст, защото после ще се сгъсти, като го оставим да престои в купичките. Прибавяме бурбонската ванилена захар и пак разбъркваме с дървена лъжица.
С бурбонската захар става с приятен вкус и аромат. Аз ползвах на Йоткер.
Измиваме и подсушаваме добре купички. Сипваме от горещият крем с помощта на черпаче в купичките. Пожелание можем да поръсим с канела.
Вкусно и ароматно, спомен от детството! Да ви е сладко! Хапваме, след като изстине.
Коментари
Сийче, в бурбонската ванилия има семенца от ванилия, и няма как да се видят, защото са много малки, черни точици, но има.