Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Батати с апетитна плънка

Батати с апетитна плънка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Батати с апетитна плънка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако никога не сте опитвали сладки картофи, сега е момента да се поправите. Вижте рецептата за вкусни сладки картофи с апетитна неустоима плънка и опитайте. Невероятни са!"

Необходими Продукти

  • батати - 4 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • лук - 2 глави кромид
  • чоризо - 300 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер
  • люти чушки - половинка
  • кашкавал - 300 г
  • зелен лук - половин връзка пресен
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-едри батати, почистете ги с четка и измийте много добре под течаща вода.

Сложете ги в тава без да ги белите, полейте върху тях зехтина, посолете и поставете в загрята фурна на 180 градуса да се запекат за около 50 минути, като периодично ги обръщате. Извадете картофите и оставете да изстинат.

Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете в тиган зехтина и добавете лука, запържете. Нарежете чоризо на дребни парченца и го сложете при лука в тигана. Разбъркайте и пържете около 5 минути и махнете от котлона.

Разрежете бататите през средата по дължина на две половини. С лъжица издълбайте внимателно вътрешността на картофите, като оставите дъното и страните цели. Трябва да се получат като лодки.

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

В купа сложете отделената вътрешност на бататите, сложете запържения лук с чоризо и подправете със сол, черен пипер, мащерка и лимонов сок.

Настържете кашкавала, и сложете половината от него в плънката. Зеления лук и лютата чушка нарежете на ситно и добавете и тях, разбъркайте всичко.

С тази смес напълнете получените картофени лодки. Върху всяка поръсете с малко от останалия кашкавал.

Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса до разтапяне и златист цвят на кашкавала, около 10-15 минути.

Преди поднасяне поръсете пълнените картофи с нарязан на ситно магданоз.

Бататите с апетитна плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светлана Георгиева
Светлана Георгиева
С този приятен загар ,направо те предизвикват ,супер !
04.10.2016 11:44
Потребител#165452
Потребител#165452
Чудесни са! Не всички ги харесват на вкус,че им докарвали на тиква, но пък ние си падаме по тях. Досега винаги съм ги правила само печени с малко чесън и подправки. Ти ми даваш страхотна идея. Имаме приятели вегетарианци и когато ги поканим на гости, се изгърбвам от мислене какво по- засукано да им сготвя( все пак са гости, нали?! :) ). С тая рецепта ще избия рибата, само ще пропусна чоризото и ще го заменя с гъбки. Жива и здрава да си!
04.10.2016 09:10
marcheva14
marcheva14
Страхотни са Сийче, браво за рецептата! никога не съм купувала, а при нас в магазина ги има най-редовно, но аз определено ги прескачах, но сега ще ги пробвам, много ми харесаха. Снимките са чудесни. Гласувам!
03.10.2016 20:18
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотно изглеждат,както винаги :) Но защо ги обръщаш във фурната,не се ли изпичат равномерно отвсякъде?
03.10.2016 19:23
2
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитни, не съм опитвала такива картофи, вкуса им като на другите картофи ли е или са сладки
03.10.2016 15:40
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В петък бях в Ямболския Кауфланд, всеки път добре разглеждам зеленчуците и не съм видяла, в Билата ще проверя някой път, те доколкото съм чувала и са по полезни.
03.10.2016 14:32
Веселина Константинова
Веселина Константинова
На няколко пъти съм се замисляла да си закупя. Скоро гледах едно тв предаване, къдете рецептата беше със сладки картофи. Време е да опитам. Страхотно предложение!
03.10.2016 14:23
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотни са никога не съм яла такива картофи, но и май не съм виждала в суперите, ако намеря ще взема обезателно. Но и снимките ти са страхотни аз искам точно така и моите снимки да изглеждат да те грабва храната като я зърнеш. Но моя фотоапарат се счупи и се мъча с един друг който не фокосира добре а снимка без фокус не става. :)
03.10.2016 14:20
1
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Направо крещят да ги изям :))) страхотни са
03.10.2016 13:40
1