Начин на приготвяне
Задушете нарязаната целина с лука в малко зехтин, добавете чубрица и мащерка.
Отделно пасирайте 1 голям домат с 1 червена чушка и половин водна чаша вода. Подправете с гарам масала сока.
След като лукът се задуши, добавете доматения сок и още малко вода - около половин водна чаша. Сложете микс от замразени зеленчуци – грах, царевица и моркови.
Добавете и вече сварените червен боб и нахут, прибавете къри. Котлонът трябва да е на много ниска степен. По време на готвенето добавете още вода, ако е необходимо.
След около час и нещо задушаване сгъстете с 1 с.л. брашно от лимец, разтворено в малко хладка вода.
Оставете яхнията да покъкри още около 5 минути, изключете котлона и добавете пресен чесън, може и магданоз.
Яхнията от нахут с червен боб е готова.
Източник на рецептата: Teodora Taneva