Запеканка с кайма, картофи и зеле

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
04/10/2016
"Запеканка със зеле?! Няма да повярвате колко е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 541
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете и ги нарежете на кръгчета. В малко олио задушете каймата, лука и настърганите моркови. Нарежете на ситно зелето и го претрийте със сол. В намаслена тавичка подредете една част от картофите.

Намажете леко с майонеза и сипете една част от каймата с лука и морковите. Пак поръсете с майонеза и подредете втори ред картофи. Пак майонеза, зелето, майонеза и завършете с ред картофи.

Намажете с майонеза, сипете малко вода или бульон и завийте с фолио. Печете на 200 градуса около 35 минути или до омекване на зелето. Накрая поръсете с настърган кашкавал и допечете до златисто.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар