Уникална зелева чорба за нула време

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
05/10/2016
"Елексир за душата, топла и ароматна домашна чорбичка! За да си хапнете вкусно и с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 076
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г бутчета
  • захар - 1 ч.л.
  • зеле - 400 г прясно чисто тегло
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • зехтин - 2 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - за поръсване люспи
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото месо в тенджера под налягане с малко сол и лъжичка захар. Ползвах бутчета, защото месото е по крехко, може да ползвате и филе, захарта добавям за по-бързо увиране на водата. Варете месото в тенджерата 15 мин.

Извадете, охладете и обезкостете. Отцедете бульона в друга тенджера.

През това време нарежете моркова, лука и зелето.

Сложете в дълбок тиган зехтина и загрейте. Сложете зеленчуците и запържете за 5-6 мин до омекване. Разбъркайте и добавете пушения червен пипер и лютия пипер. Ако не обичате пикантно, може да не го добавяте. Запържете всичко още за минута. Махнете от котлона.

Сложете тенджерата с бульона на печката, кипнете и добавете запържените зеленчуци и нарязаната червена чушка, разбъркайте и добавете обезкостеното месо. Подправете със сол, черен пипер и чубрица, разбъркайте и варете десетина минути. Накрая добавете магданоз и лимонената киселина, разбъркайте и махнете от котлона.

При поднасяне поръсете с лют пипер на люспи.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Досега не съм готвила чорба със зеле, много апетитно изглежда. Ще я спретна някой ден.
0
1