Портокалови сладки с извара и горчив шоколад

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
440
1064
372
5
05/10/2016
"Микс от сладост, свежест и лека приятна горчивина"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ½ ч. чаша /от 240 мл/
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сода - ½ к.л.
  • сол - ¼ к.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • извара - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • Глазура
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесете брашното, бакпулвера, ванилията, содата и солта. Добавете захарта и разбъркайте добре, може и с миксер, за да стане по-пухкава сместа.

В друга купа разбивате яйцето, размекнатото, но не втечнено масло, изварата и портокаловата кора и сока от портокал. Сипете течната смес в първата купа със сухите съставки, и бъркайте, докато получите меко тесто. Набрашнете леко ръцете си и оформете малки топчета (колкото орех). Наредете ги в тава с хартия за печене и ги оставете за половин час в хладилника.

Докато топчетата се охлаждат, загрейте фурната до 175 градуса, след което ги сложете да се изпекат за около 12-15 минути. Оставете ги да изстинат и ги глазирайте със сместа от пудра захар, портокалов сок. Може да довършите украсяването с 50 г разтопен натурален шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар