Начин на приготвяне
1. Разбийте яйцата, към тях добавете разтопеното масло, захарта и двете ванилии.
2. Пресейте брашното, към него добавете бакпулвера и щипка сол.
3. Направете гладко тесто от двете смеси и към тях добавете портокаловите корички и наситените шоколади парченца.
4. Направете хубава топка от полученото тесто за бисквити и го завийте плътно с домакинско фолио. Нека престои 30-60 минути в хладилника да стегне.
5. Вече охладено, тестото може да се раздели на няколко отделни топки за по-лесно разточване. Всяко парче тесто се разстила на работния плот върху тънък слой брашно, за да не лепне. С подходяща формичка или с чаша се режат бисквити с шоколад, като не трябва да бъдат много дебели.
6. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат на предварително загрята до 180 градуса фурна, докато долният край на всяка бисквита не стане златист.
7. Вече опечени, бисквитите с шоколад и портокалови корички се изваждат и подреждат на решетка, за да се охладят равномерно.