Маслен домашен пудинг

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
05/10/2016
"Когато за десерт имаме пудинг, тогава започваме директно от него "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо576
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 660 мл висок процент
  • тъмна захар - 210 г Muscovado Dark Brown Sugar
  • царевично нишесте - 30 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр. или 34 г L
  • яйца - 1 бр цяло L
  • ванилия - 1 1/2 ч.л. екстракт
  • масло - 42 г стайна температура, на кубчета
  • ядки - небелени леко запечени
  • шоколад - парченца за гарниране
  • сметана - топка бита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не се работи с миксер, а с тел за разбиване.

В купа се смесват жълтъците и цялото яйце, тъмната захар и през цедка царевичното нишесте. Разбърква се с тел. Добавя се около 60 мл прясно мляко за да се смесят съставките.

На котлон се слага тенджера с дебело дъно и се изсипва останалото прясно мляко да се сгорещи до момента, в който се появят по края малки балончета.

Сваля се от огъня и на тънка струйка се добавя към яйчената смес при непрекъснато разбиване. Сместа се връща обратно в тенджерата и се поставя на котлон на умерен огън и се разбива непрекъснато, докато се сгъсти, за около 5 до 7 мин.

Сваля се от огъня и се добавя маслото и ванилията. Разбърква се.

Сервира се в чаши, шприцова се сметана и се поръсва с леко запечените ядки и настърган шоколад.

Източник: Американска кухня

Забележка: Не се заменя захарта с бяла, защото силно тъмната кафява захар дава на този пудинг вкус на много приятен карамел.

Бадемите ги запекох много леко на тиган.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
05.10.2016 18:53
Харесва ми!
0
0