Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтета с рулца от раци и сос Тартар

Оризови кюфтета с рулца от раци и сос Тартар

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Оризови кюфтета с рулца от раци и сос Тартар3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Знаете, че щом става дума да кюфтенца, може да разчитате на нас. Ще изядем поне дузина"

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • рулца от раци - 23 бр.
  • чушки - 2 бр., печени черевни
  • сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • галета
  • за соса
  • млечна майонеза - 200 г
  • сметана - 200 г, заквасена
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • яйца - 2 бр., сварени
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода и отцедете. Нарежете рулцата от раци и чушките на ситно. Прибавете ги към ориза, добавете натрошеното сирене, яйцето и подправките.

Размесете хубаво и оформете топчета (големината е по желание). Във всяко поставете парче кашкавал. Оформете на оризови кюфтета и ги оваляйте в галета.

Изпържете в загрята мазнина до златисто.

В купа смесете майонезата и сметаната. Добавете нарязаните краставички и яйца. Към тях прибавете подправките и разбъркайте добре.

Сервирайте кюфтенцата със соса Тартар.

Оризовите кюфтета с рулца от раци и сос Тартар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: