Начин на приготвяне
Сваряваме ориза в подсолена вода. През това време нарязваме на ситно чушките, бирените пръчици, топеното сирене /на малки кубчета/ и ги отделяме. Рендосваме кашкавала.
Вече към сварения и отцедения ориз прибавяме яйцето, чушките, бирените пръчки, 2 с.л. от кетчупа и подправката за ориз.
Разбъркваме всичко добре и от получената смес правим кюфтенца. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с олио.
Вече наредените кюфтенца ги намазваме със смес от 5 с.л. кетчуп и олио на око, и отгоре слагаме по едно кубче от топеното сирене.
Печем в загрята на 250 градуса фурна за 20 минути.
Може да ги поднесете с различни сосове.