Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»По-различни оризови кюфтета

По-различни оризови кюфтета

gerganagergana
Новак
169227
По-различни оризови кюфтета
Снимка: gergana
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ароматът на бирените пръчици придава на оризовите кюфтенца невероятен вкус, който дълго ще помните"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 4 бр. печени червени
  • кетчуп - 7 с.л.
  • бирени пръчици - половин връзка (Бони)
  • сол
  • подправка за ориз
  • топено сирене - от черво
  • кашкавал - 100 г
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода. През това време нарязваме на ситно чушките, бирените пръчици, топеното сирене /на малки кубчета/ и ги отделяме. Рендосваме кашкавала.

Вече към сварения и отцедения ориз прибавяме яйцето, чушките, бирените пръчки, 2 с.л. от кетчупа и подправката за ориз.

Разбъркваме всичко добре и от получената смес правим кюфтенца. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с олио.

Вече наредените кюфтенца ги намазваме със смес от 5 с.л. кетчуп и олио на око, и отгоре слагаме по едно кубче от топеното сирене.

Печем в загрята на 250 градуса фурна за 20 минути.

Може да ги поднесете с различни сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: