Начин на приготвяне
В купа се разбива едно яйце, в плитка чиния сипваме брашно, а в друга - галета.
Сварява се оризът до готовност. Отцеден се оставя да се охлади и смесваме с нарязани ситно морков, лук, копър и магданоз.
Овкусява се със сол, черен пипер и куркума, може и без нея.
Добавя се едно яйце, то е за спойка, и разбъркваме да се смесят продуктите.
С ръце се оформят оризови топчета и първо овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета.
Нареждат се оризовите кюфтета върху хартия за печене и отгоре се напръскват с олио.
Печем в загрята фурна 180°C да се зачервят и готово.
Сервираме оризови кюфтета на фурна с млечно-чеснов сос!
Добър апетит!
Коментари