Оризови кюфтета с извара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Оризови кюфтета с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кюфтета без кайма - лесно е, вкусно е и със сигурност искате да опитате тези, защото са без аналог"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • яйца - 2 - 3 разбити
  • мазнина - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в 3 ч.ч. подсолена вода и оставете да се охлади. Объркайте ориза с изварата, яйцето с 1 жълтък, подправете със сол и пипер и скълцан магданоз.

Объркайте хубаво сместа и оформете от нея кюфтета. Всяко овалвайте в брашно, галета и потапяйте в разбитите яйца и пускайте да се пържат в сгорещена мазнина.

Така приготвените оризови кюфтета може да поднесете със зелена салата, доматено салата, краставички или морковена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: