Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на фурна»Пилешки дробчета с ориз и маслини

Пилешки дробчета с ориз и маслини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пилешки дробчета с ориз и маслини
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусна идея за обяд или вечеря, която се надяваме да ви хареса поне колкото на нас"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • маслини - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • ориз - 1/3 пакет (около 200 г)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука в загрятото олио и след като се зачерви добре, прибавяме маслините. След това слагаме ориза и добавяме подправките.

Разтваряме бульона в малко вода. Разбира се, може да използваме и бульон, който сме приготвили сами.

Оставяме всичко да ври около 5 минути и сваляме от котлона.

Във вряща вода за десетина минути слагаме предварително измитите дробчета.

Отцеждаме добре. Смесваме всичко в тавата и добавяме още вода, като количеството зависи от ориза, който използваме.

Печем ориза в загрята фурна до готовност.

При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз.

Пилешките дробчета с ориз и маслини са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Добре слагаме ги в тава, доливаме още вода и поднасяме? Не трябва ли да се пекат в тавата или всичко само варено?
09.10.2016 10:37