Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с ориз на тиган

Пилешки дробчета с ориз на тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки дробчета с ориз на тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пилешки дробчета с ориз на тиган"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч. Балдо
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • олио - 4 с.л.
  • копър - на вкус пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 3 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата, измийте и подсушете. Обелете лука и моркова, нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде.

В дълбок тиган с капак налейте олиото, прибавете нарязания лук и запържете за около 2 минути, докато поомекне и стане прозрачен.

Прибавете настъргания морков, разбъркайте и намалете огъня, оставете да къкри за още 2 минути.

Поставете пилешките дробчета на тигана и разбъркайте внимателно.

След като побелеят дробчетата отвън, а вътре са сурови, изсипете горещата вода. Посолете и поръсете с черен пипер и веднага добавете измития много добре и прецеден ориз, разбъркайте.

Поставете капака на тигана и оставете да къкри на слаб огън до готовност на ориза - за около 15 минути.

Преди да свалите пилешките дробчета с ориз на тиган, поръсете ястието със ситно нарязания копър, разбъркайте и сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: