Начин на приготвяне
Почистете дробчетата, измийте и подсушете. Обелете лука и моркова, нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде.
В дълбок тиган с капак налейте олиото, прибавете нарязания лук и запържете за около 2 минути, докато поомекне и стане прозрачен.
Прибавете настъргания морков, разбъркайте и намалете огъня, оставете да къкри за още 2 минути.
Поставете пилешките дробчета на тигана и разбъркайте внимателно.
След като побелеят дробчетата отвън, а вътре са сурови, изсипете горещата вода. Посолете и поръсете с черен пипер и веднага добавете измития много добре и прецеден ориз, разбъркайте.
Поставете капака на тигана и оставете да къкри на слаб огън до готовност на ориза - за около 15 минути.
Преди да свалите пилешките дробчета с ориз на тиган, поръсете ястието със ситно нарязания копър, разбъркайте и сервирайте топли.